Схензхен ОК Биотецх Тецхнологи Цо, Лтд (СЗОБ)
Categories

  Схензхен ОК Биотецх Тецхнологи Цо, Лтд (СЗОБ)

  ХК Адд: 6 / Ф, Индустријски центар Фо Тан, 26-28 Ау Пуи Ван Ст, Фо Тан, Шатин, Хонгконг

  Кина копно Додај: 8Ф, зграда Фукуан, бр. 46, Еаст Хепинг Рд, Лонгхуа Нови Дистрикт, Шенжен, ПРЦ Кина

  Емаил: ницоле@ок-биотецх.цом

  смиле@ок-биотецх.цом

  Веб: ввв.ок-биотецх.цом

  Тел: +852 6679 4580


Dom > Novosti > Sadržaj

Пост циклус терапија

би Ален Хао- Салес Манагер Рав Стероид Повдер


ПЦТ)
Пост циклус терапија или ПЦТ је период лечења лијекова који прати употребу анаболичких стероида. Пост циклус терапија је такође једна од највећих збуњујућих тема за многе стероидне кориснике; ово је углавном због погрешних схватања. Када започети ПЦТ , који медс користити, колико дуго их користити и шта треба очекивати, ово су сва уобичајена питања и оне о којима ћемо овде адресирати.
Сврха ПЦТ-а
Када допуњавамо анаболичним стероидима, потиснемо производњу природног тестостерона. Тестостерон, примарни мушки хормон, је од суштинског значаја за наше добро здравље. Већина мушкараца који допуњују анаболичке стероиде увијек ће укључити бар минималну количину тестостерона у свом циклусу због овог фактора супресије.
Тестостерон се производи у тестисима. За постојање тестостерона хипофиза ослобађа два гонадотропина лутеинизирајућег хормона (ЛХ) и фоликле стимулирајућег хормона (ФХС); ово говори тестисима да направе тестостерон. Када узмемо анаболичке стероиде, сигнал који говори хипофизи да производи ЛХ и ФСХ је смањен и стога се производи мање тестостерона. Ако се допуњавамо тестостероном, ова супресија је врло мало посљедица, јер нашем телу обезбеђујемо оно што му је потребно преко вањског извора. Међутим, када се стероидна употреба заврши, имамо проблем потиснутог сигнала који се мора решити. То је сврха ПЦТ-а , да стимулишемо производњу природног тестостерона, тако да нисмо остали у стању ниског тестостерона.
Д-Анабол 25
Мит за потискивање
Често се каже да ако узмете било који анаболички стероид, сада не производите тестостерон, али то није баш тачно. Сви анаболички стероиди ће потиснути производњу природног тестостерона, али стопа супресије зависи од стероида. Стероиди попут Нандролона (Деца Дураболин) резултирају у 100% потискивању природне производње након појединачне дозе од 100 мг. Међутим, стероид као што је Окандролоне (Анавар) неће резултирати потпуном супресијом. Са блажим стероидима као што је Анавар колико супресије постоји зависиће од дозе, трајања употребе и генетике. Међутим, иако супресија не може бити 100%, ипак ће бити довољно у сваком случају да постоји потреба за додатком тестостерона током употребе. Чак и ако стероид не изазива потпуну супресију, довољно је ставити свој тестостерон у стање ниског нивоа.
Важна напомена: потреба за додатком тестостерона током анаболичког стероида не примењује се на жене нити захтева потребу за ПЦТ.
Шта очекивати од ПЦТ-а
Највећи проблем са већином ПЦТ плана је особа која има нереална објашњења. Већина ПЦТ плана траје 4-6 недеља и многи мушкарци очекују да ће се све вратити у нормалу након завршетка овог 4-6 седмичног периода. ПЦТ не ради на овај начин. Многи мушкарци такође очекују да ће сви добитници бити тежина или добит од снаге која ће се одржавати након ПЦТ-а ако је план ПЦТ био правилан и одговарајући. Опет, ПЦТ не ради на овај начин.
Добар ПЦТ план ће вам помоћи да заштитите и одржавате неки од напретка које сте направили, али ако велики прилив хормона више није присутан (висок прилив хормона који вам је помогао да остварите добит), без тог система подршке изгубићете твојих добитака. Добар начин да се погледамо је то што гледамо на храну - хранљиви састојци које једете помажу вам да изгорите своје тело. Храна која храните постаје систем подршке. Одвојите хранљиве састојке и систем подршке нестаје уз њега и "Зграда" почиње срушити. Због тога није неуобичајено да неки људи почну да конзумирају додатне калорије током ПЦТ-а како би заштитили своје добитке - у поједностављеним терминима замењују храњиве материје за хормоне који су одузети. Ово може помоћи у одржавању тежине, али то није увек добра идеја. Тежина је само тежина и ако није тежина мишићног ткива, то је прилично бескорисно. Није неуобичајено да неки мушкарци у овој фази стављају добар део тјелесне масти због њиховог очаја да би се ојачали.
Основна сврха ПЦТ-а јесте стимулација производње природног тестостерона. Неки добици могу бити изгубљени током овог периода, али то није крај света. За корисника стероида биће поново у циклусу једног дана. За садашњи период требало би да се усредсреди на његов опоравак хормона, настави да тренира и једе како би заштитио добитке без додавања вишка телесне масти. Ово је заиста једини логичан дугорочни приступ.
Када НЕ покретати ПЦТ
Ако сте хардкорни корисник стероида, што значи да сте у циклусу више него што сте искључили, покретање ПЦТ-а може бити контрапродуктивно. На примјер, човек завршава циклус, примењује ПЦТ и затим скочи у циклус одмах након или непосредно након ПЦТ-а. Ово је врло тешка пракса и страшна за ваше тело. Запушћавате производњу природног тестостерона, стимулишући га кроз ПЦТ, а затим га искључите одмах доле. Ставили сте себе на невероватног ваљкастера са нивоима хормона који ће вам пасти на тело. За такву особу би било боље да трчи ниску дозу тестостерона, терапеутске нивое, током свог времена између циклуса. Ово није приступ који већина људи треба да предузме. Већина мушкараца који користе стероиде требају отићи и остати искључени након што је ПЦТ комплетан за неко вријеме ако им је дугорочно здравље важно.
Још један пут да не користите ПЦТ је ако сте мали пацијент тестостерона. Низак тестостеронски пацијент нема природну способност да произведе довољно тестостерона самостално, због чега му треба додатак тестостерона. Ако се деси да спроводи циклус у неком тренутку током лечења, након завршетка циклуса, он би требало да настави даље са својом претходном терапијом замене тестостерона (ТРТ). Ако имплементирате ПЦТ план, покушавате само да стимулишете оно што је природно ниског нивоа, а то неће бити корисно.
ПЦТ лекови
Постоји много лекова који се теоретски могу користити за ПЦТ, али само два која би требала бити примарна, Тамокифен (Нолвадек) и Цломипхене (Цломид). И Нолвадек и Цломид спадају у класу лекова познатих као модулатори селективних естроген рецептора (СЕРМ). Као и код свих СЕРМ-ова 'Нолва' и Цломид стимулишу ослобађање ЛХ и ФСХ чиме се повећава природна производња тестостерона. За већину ПЦТ плана ово ће бити једина два лекова потребна.
ХЦГ (Хуман Цхориониц Гонадатропин) се понекад користи и током фазе ПЦТ. Приликом допуњавања тестостероном, нарочито у модерним временима, многи мушкарци укључују мале дозе ХЦГ у својим стероидним циклусима, обично 250-350иу пар пута недељно. ХЦГ имитира ЛХ и зато заправо држи тестисе који производе тестостерон чак и када су анаболички стероиди присутни. Међутим, то не индукује стварање ЛХ. Коришћење ХЦГ-а на циклусу, ово се примарно чини тако да је опоравак након циклуса лакши (теоретски). ХЦГ се такође користи у циклусу како би се спречило или барем смањило атрофија тестиса која се јавља услед употребе анаболичких стероида. Тестирна атрофија која се јавља није трајна, али ће се обрнути када се стероидна употреба прекине и природна производња тестостерона почиње поново.
Ако се ХЦГ користи у циклусу, нема потребе за коришћењем пост циклуса. Међутим, неки мушкарци неће користити ХЦГ током свог циклуса из више разлога. Иако није изузетно често, употреба ХЦГ-а може знатно повећати нивое естрадиола код неких мушкараца чак и уз помоћ Ароматасе инхибитора (АИ). АИ се редовно користе за борбу против естрогених проблема током циклуса, али је уопштено најбоље држати их што је могуће мање могуће. Уколико се ХЦГ не користи током циклуса, у неким случајевима може бити преамбула за ПЦТ план. Проћи ћемо касније.
АИ се такође понекад користе током ПЦТ-а због њихове способности да стимулишу ЛХ и ФСХ. Међутим, они такође смањују нивое естрогена и често превише током ове фазе. Дио плана ПЦТ-а је да омогући нормализацији тела, а део тога одржава нормалан ниво естрогена. Естроген није злог хормона многих мушкараца, нарочито стероидних корисника често верују да јесте. Естроген је изузетно важан за изградњу мишића, сексуално здравље, ментално здравље и мноштво других подручја. Нивои естрогена који су превисоки или прениски, оба могу бити врло проблематични.
Када започети ПЦТ
Тајминг је веома важан фактор када је у питању ПЦТ. Ако се користе сви краткодермни базни стероиди, као што су тестостерон пропионат, тренболон ацетат итд. ПЦТ треба да започне 3-4 дана након последње ињекције. Међутим, ако се користе неки дуготрајни или велики естер базни стероиди, као што су Тестостерон Ципионате, Нандролоне Децаноате итд., Желећете да чекате најмање 14 дана пре почетка ПЦТ-а. Ако се користи Нандролоне Децаноате, можда није лоша идеја да сачекате пуну 21 дан пре почетка ПЦТ-а.
Ако се ХЦГ користи као део плана ПЦТ-а (уопштено се не препоручује ако се користи у циклусу), ако се користе сви краткодермни базни стероиди, употреба ХЦГ-а ће почети приближно 3 дана након ваше последње ињекције и трајаће 10 дана лечења. Ако се користе неки велики естер базни стероиди, ХЦГ ће почети приближно 10 дана након Ваше последње ињекције и трајаће 10 дана лијечења. У сваком случају, када се употреба ХЦГ заврши, одмах ће почети употреба СЕРМ-а.
СЕРМ план
И Нолвадек и Цломид стимулишу ЛХ и ФСХ, али Нолвадек чини више за ЛХ и Цломид више ФСХ. Солидан ПЦТ план обично укључује и СЕРМ. Обично је довољно 4-6 недеља третмана. Добар план за пратити би био 100 мг кломида дневно током две недеље са 40 мг Нолвадек дневно током две недеље. Ово ће пратити 50мг кломида дневно две недеље и 20мг Нолвадек дневно током две недеље. Додатно две недеље Нолвадека у количини од 20 мг дневно може се додати ако је потребно.
Недеља 1-2: Кломид 100 мг дневно
Недеља 1-2: Нолвадек 40 мг дневно
Недеља 3-4: Цломид 50 мг дневно
Недеља 3-4: Нолвадек 20 мг дневно
(Опционо) Недеља 5-6: Нолвадек 20мг дневно
Када започети следећи циклус
За оптимално здравље, опште правило које следи је време на истом времену. Ако ваш циклус траје 10 седмица и ваш ПЦТ план траје 4 седмице, чекате 14 седмица прије почетка новог циклуса. Грешка коју многи мушкарци наводе говоре да су нивои тестостерона опоравили и сада је у реду да започне нови циклус. Ако ово урадите, нисте дозволили да ваше тело нормализује време.
Пост циклус терапија
Крвни налаз
Увек је добра идеја да се крв ради након ПЦТ-а да види где се налази ваше тело; међутим, то неће бити пуно приче. Када водимо ПЦТ, вештачки стимулишемо производњу природног тестостерона - стимулација не би постојала без примене СЕРМ-а. Права прича о траци је где су ваши бројеви након што је прошло добро време; кажем неколико месеци.
Најчешћи мит
Може потрајати неколико мјесеци за ниво нивоа тестостерона за опоравак и задржавање пост стероида и објављивање ПЦТ-а. Уобичајени мит јесте да када је ПЦТ комплетан и нивои су упућени, то значи да је све добро. Као што смо већ рекли, прави опоравак значи да ваши нивои могу да се држе без било каквог додатног додатка, ако не дође до потпуног опоравка.
Опасност
Ако желите да допуните анаболичним стероидима, постоји једна истина коју морате разумети, ризици постоје. Један од ових ризика је трајно смањивање производње природног тестостерона и заувек потребан ТРТ. Чак и са најбољим ПЦТ планом на свету овај ризик постоји. Поента ПЦТ је да помогне и минимизира овај ризик; то га у потпуности не уклања. Ако је ово нешто што не можете прихватити, анаболичка употреба стероида није за вас.


Kontaktirajte nas
Adresa: ХК: 6 / Ф, индустријски центар Фо Тан, 26-28 Ау Пуи Ван Ст, Фо Тан, Схатин, Хонгконг Шенжен: 8Ф, Фукуан зграда, бр. 46, Еаст Хепинг Рд, Лонгхуа Нови Дистрикт, Шенжен, ПРЦ Кина
Telefon: +852 6679 4580
 Faks:+852 6679 4580
 E-pošta:smile@ok-biotech.com
Схензхен ОК Биотецх Тецхнологи Цо, Лтд (СЗОБ)
Share: